Маккейн застеріг адміністрацію Трампа від підігрування Путіну

Маккейн застеріг адміністрацію Трампа від підігрування Путіну

Укрінформ
Впливовий сенатор-республіканець Джон Маккейн гостро розкритикував рішення президента США Дональда Трампа розсекретити на вимогу республіканців сумнівної доповіді конгресмена Нуньєса, яка закидає ФБР і мінюсту США зловживання законом.

Про йдеться в заяві сенатора, оприлюдненій у п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Останні атаки на ФБР та Міністерство юстиції не сприяють американським інтересам - ні партійним, ні президентським, а лише інтересам Путіна", - заявив Маккейн. 

Так звана доповідь Нуньєса ставить під сумнів законність дій ФБР та Міністерства юстиції США щодо стеження за його помічником – Картером Пейджем, якого підозрювали у зв'язках з російським урядом. При цьому в доповіді стверджувалось, що правоохоронні структури зловживали законом, який дозволяє стежити за іноземними розвідками або громадянами США, які підозрюються у співпраці з ними.

Маккейн наголосив, що американський народ заслуговує на те, щоб знати про всі зусилля РФ, спрямовані проти демократії. "Тому розслідування Спеціального прокурора Мюллера повинно залишатися безперешкодним. Обрані посадові особи нашої країни, включаючи президента, повинні припинити дивитись на це розслідування через деформовану призму політики та створення вузькопартійних приводів для відведення уваги", - наголосив сенатор. 

Маккейн також наголосив, що в 2016 році російський уряд запровадив детально сплановану змову, щоб втручатися в американські вибори й підірвати демократію США. "Росія використовувала таку цю ж тактику для впливу на вибори по всьому світу, від Франції та Німеччини до України, Чорногорії та інших країн. 

Читайте також: Маккейн пояснив Трампу, чим загрожує світу його протистояння зі ЗМІ

Путінський режим розпочав кібератаки та поширював дезінформацію з метою посіяти хаос і послабити віру в демократичні інститути, підкреслив сенатор. "І хоча ми поки не маємо доказів того, що ці зусилля вплинули на результат наших виборів, я боюся, їм вдалося поглибити політичну суперечку та створити розкол у нас", - наголосив Маккейн.

"Якщо ми й надалі підриватимемо наше верховенство права ми просто зробимо роботу за Путіна", - заявив сенатор США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-