Посольство Ізраїлю відреагувало на

Посольство Ізраїлю відреагувало на "наростання антисемітизму в Польщі"

Укрінформ
У Польщі в останні дні спостерігається наростання хвилі антисемітизму, зокрема і в державних ЗМІ.

Про це йдеться в заяві посольства Ізраїлю в Польщі

“Упродовж останніх днів ми спостерігаємо хвилю атак антисемітського спрямування. По різних каналах до нас доходили антисемітські висловлювання і коментарі, багато з яких стосувалися безпосередньо посла Анни Азарі. До цього часу ми не реагували на це, але не можемо довше мовчати”, - йдеться в повідомленні посольства Ізраїлю в Польщі.

Повідомляється, що антисемітські повідомлення з'являються у польському сегменті інтернету, ЗМІ, особливо на державному телеканалі TVP INFO. 

У посольстві зауважили, що попри запевнення голови Ради національних ЗМІ Польщі Кшиштофа Чабанського про те, що в державних ЗМІ не може бути антисемітських висловлювань, “це триває й надалі”.

У посольстві нагадали, що позиція Ізраїлю збігається з позицією Польщі: “Таборами смерті” є німецькі нацистські табори.

Ізраїльські дипломати висловили сподівання, що понад 30 років прекрасної співпраці між ізраїльською та польською сторонами не буде змарновано, і сторони зможуть і надалі спільно працювати в атмосфері діалогу і взаєморозуміння. 

Читайте також: Фракція БПП закликає польських колег припинити історичні спекуляції

Як інформувало агентство, відносини між Польщею та Ізраїлем різко погіршилися після прийняття у польському парламенті закону про Інститут національної пам'яті Польщі.

Ним передбачається покарання, зокрема і тюремне ув'язнення, для тих, хто публічно та всупереч фактам приписуватиме полякам та Польщі відповідальність за злочини проти євреїв у роки Другої світової війни. Ізраїль вважає, що цей закон забороняє критику поляків, які могли бути причетними до вбивств євреїв під час Другої світової війни, і закликає Варшаву переглянути його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-