Ізраїль обмежив політичний діалог з Польщею через закон про

Ізраїль обмежив політичний діалог з Польщею через закон про "бандерівську ідеологію"

Укрінформ
Ізраїль попросив відкласти візит до цієї країни голови Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павела Солоха, який мав відбутися на наступному тижні.

Про це BBN Польщі повідомило у Твіттері.

“Підтверджуємо, що ізраїльська сторона звернулася з проханням про відкладення візиту голови BBN Павела Солоха до Ізраїлю, який мав відбутися на наступному тижні. Сподіваємося, що діалог в питаннях безпеки, що має стратегічне значення для обох країн, продовжуватиметься у найближчому майбутньому”, - інформує BBN.

Читайте також: В ОБСЄ розкритикували польський закон про "бандерівську ідеологію"

За неофіційною інформацією Onet.pl, Ізраїль також хоче відкликати з Польщі свого посла Анну Азарі до Єрусалиму. Однак, офіційного підтвердження цієї інформації поки що немає.

Як інформувало агентство, відносини між Польщею та Ізраїлем різко погіршилися після прийняття у польському парламенті закону про Інститут національної пам'яті Польщі.

Читайте також: Cенат Польщі вночі прийняв закон про заборону “бандерівської ідеології”

Ним передбачається покарання, зокрема і тюремне ув'язнення, для тих, хто публічно та всупереч фактам приписуватиме полякам та Польщі відповідальність за злочини проти євреїв в роки Другої світової війни. Ізраїль вважає, що цей закон забороняє критику поляків, які могли бути причетними до вбивств євреїв під час Другої світової війни і закликає Варшаву переглянути його.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-