ЗМІ: Курди обстріляли територію Туреччини з російської зброї

ЗМІ: Курди обстріляли територію Туреччини з російської зброї

Фото
Укрінформ
У Туреччині район Кирикхан провінції Хатай був обстріляний із російської зброї.

Як повідомляє агентство Анадолу, вогонь вели сирійські курди.

"Терористи, які орудують на північному заході Сирії, використовували ПТРК 9К113 Конкурс (AT-5 Spandrel за класифікацією НАТО). Ніхто під час обстрілу не постраждав", - йдеться в повідомленні.

ПТРК 9К113 Конкурс. Фото: Анадолу
ПТРК 9К113 Конкурс. Фото: Анадолу
Читайте також: Макрон побоюється, що Туреччина почне повномасштабне вторгнення до Сирії

Відзначається, що у відповідь артилерійські частини, дислоковані в турецькій провінції Хатай, піддали обстрілу об'єкти курдів в Афріні.

Як відомо, Туреччина розпочала наземну операцію "Оливкова гілка" у неділю, 21 січня. Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) продовжили просування, розпочавши бойові зіткнення із курдськими "Загонами народної самооборони" (YPG).

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині "Робітничої партії Курдистану", з якою турецька влада веде боротьбу всередині країни. Курдські бійці активно співпрацювали з коаліцією під проводом США в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії.

Читайте також: Анкара видала ордери на арешт 11 лікарів за критику турецької операції у Сирії

Разом з тим авіаудари Туреччини на півночі Сирії призводять до загибелі все більшої кількості цивільних, про що повідомляють спостерігачі. Турецькі військові у свою чергу заявляють про відсутність жертв серед мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-