Чехія збільшила квоту на працівників з України

Чехія збільшила квоту на працівників з України

Укрінформ
МЗС Чеської Республіки оголосив про намір збільшити квоти на залучення іноземної робочої сили.

Особливий акцент при цьому зроблено на кваліфікованих робітників з України, як випливає з інформації на сайті відомства.

«Це відповідь на ситуацію на чеському ринку праці та проблеми чеських роботодавців з наймом робочої сили», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Туск вірить, що за президента Земана Чехія принесе в ЄС конструктив

У випадку України пропонується збільшити діючу річну квоту в 9 600 заявок на 10 000 заявок на рік. З них, згідно з рішенням Кабінету від 21 серпня 2017 року, півтори тисячі українців будуть залучатися в сільськогосподарську сферу.

Крім того, уряд вважає за доцільне встановлення щорічних квот для робітників з Монголії і Філіппін – по 1000 чоловік.

Уряд ставить за мету перед чеськими закордонними дипломатичними установами, серед іншого, також скоротити час обробки заявок. Посольства та генеральні консульства країни вже отримали відповідні розпорядження.

Читайте також: Чехія збільшує кількість дозволів на роботу для українців – Перебийніс

Раніше цього тижня Союз роботодавців Чехії, Торгово-промислова палата Чеської Республіки та Конфедерація чеської промисловості звернулися з листом до уряду в Празі, в якому закликали спростити процедуру найму робочої сили з України. У листі зазначалося, що в країні зараз 132 тисячі відкритих вакансій, головним чином мова йде про сфері ІТ, будівництво, промисловість, електроніка, авто- та машинобудування.

Читайте також: ФСБ намагається вербувати 90% українських заробітчан в Росії - СБУ

Як відомо, восени 2015 року, в розпал кризи біженців, Чехія прийняла закон, який передбачає істотне спрощення і прискорення видачі віз українським громадянам з технічною освітою - інженерів, технічних фахівців та фахівців у сфері IT. Згідно з цим законом майже 3800 українців щороку можуть отримувати чеську робочу візу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-