Пхеньян проведе

Пхеньян проведе "парад ракет" напередодні Олімпіади - CNN

Укрінформ
КНДР напередодні зимових Олімпійських ігор у Південній Кореї має намір продемонструвати на параді десятки ракет.

Про це повідомляє CNN з посиланням на два дипломатичні джерела, знайомі із намірами КНДР.

"Північна Корея планує показати десятки ракет далекого радіусу дії на параді 8 лютого, напередодні зимових Олімпійських ігор, які пройдуть у Південній Кореї", - йдеться у повідомленні.

За словами співрозмовника, демонстрації "сотень" снарядів і ракет - це спроба "полякати американців".

Очікується, що на параді будуть представлені десятки міжконтинентальних ракет "Хвасон-15", які КНДР випробувала вперше наприкінці листопада.

Джерела також не виключають випробування Пхеньяном якоїсь ракети "в найближчому майбутньому", щоб послати потужний сигнал американським військам, які розгорнуті в регіоні.

Читайте також: Трамп пообіцяв тиснути на КНДР з урахуванням помилок його попередників

Зимові Олімпійські й Параолімпійські ігри пройдуть 9-25 лютого і 9-18 березня у Пхьончхані. Очікується, що в Олімпіаді візьмуть участь близько 3000 спортсменів з 92 країн.

Агентство Yonhap повідомляє, що 31 січня організатори змагань у Пхьончхані підняли прапори усіх країн, окрім Північної Кореї. Це пов'язано з тим, що підняття прапора КНДР є незаконним у Південній Кореї, однак він буде дозволений на олімпійських майданчиках починаючи з четверга, 1 лютого.

Прапори учасників Олімпійських ігор піднімаються південнокорейськими солдатами, але через певні нюанси північнокорейський прапор піднімуть цивільні добровольці, заявили організатори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-