Пучдемон заперечує, що відмовився від керівництва Каталонією

Пучдемон заперечує, що відмовився від керівництва Каталонією

Укрінформ
Колишній голова каталонського уряду Карлес Пучдемон заперечив інформацію про те, що він відмовляється від керівництва Каталонією після того, як іспанський телеканал оприлюднив його приватні повідомлення.

Про це повідомляє BBC.

"Я людина, і буває, що я теж сумніваюся. Я глава уряду. Я не зроблю жодного кроку назад, оскільки маю повагу, вдячність та зобов'язання щодо громадян та країни. Ми продовжуємо!", - написав він у Twitter.

Пучдемон звинуватив Telecinco у порушенні конфіденційності, заявивши, що він все ще глава уряду Каталонії.

У оприлюднених Telecinco повідомленнях Пучдемона він писав: "все закінчилося", Мадрид "виграв". В іншому повідомленні він визнав: "ми живемо в останні дні Каталонської республіки".

Як повідомляв Укрінформ, у Барселоні біля будівлі парламенту Каталонії в результаті масових заворушень постраждали щонайменше 13 осіб, у тому числі 10 поліцейських. Протести в Барселоні почалися через перенесення голосування щодо голови уряду Каталонії.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой ще раз повторив, що Пучдемон не може бути кандидатом на цей пост, оскільки він перебуває у вигнанні у Брюсселі після видачі ордеру на його арешт.

Читайте також: Під час сутичок з поліцією в Барселоні постраждали 13 осіб

Пучдемона, колишнього голову каталонського уряду, підозрюють у незаконному проголошені незалежності Каталонії наприкінці жовтня 2017 року.

Пучдемон втік до Бельгії після того, як 27 жовтня парламент Каталонії ухвалив декларацію про незалежність регіону, порушивши Конституцію Іспанії.

Конституційний суд Іспанії минулого тижня ухвалив, що для обрання главою регіону Пучдемон має особисто бути присутнім у парламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-