Відомого ісламського богослова арештували за звинуваченнями у згвалтуванні

Відомого ісламського богослова арештували за звинуваченнями у згвалтуванні

Укрінформ
Популярного в консервативних мусульманських колах в Європі професора сучасного ісламу в Оксфордському університеті, богослова єгипетського походження Таріка Рамадана арештували за обвинуваченнями у згвалтуванні.

Про це повідомляє Franceinfo.

«Тарік Рамадан, обвинувачений в згвалтуванні, був узятий під варту в Парижі вранці в середу 31 січня», - повідомило джерело в суді.

Справа Таріка Рамадана буде розглядатися за результатами попереднього слідства.

Дві жінки, які називають себе жертвами насильства, вчиненого над ними Рамаданом, подали відповідні позови у суд в Парижі. Перша скарга проти Таріка Рамадана була подана 20 жовтня. Після другої скарги його було відсторонено від лекцій в Оксфордському університеті. Пізніше обвинувачення у згвалтуванні на адресу ісламського богослова стали приводом для карикатури в журналі Charlie Hebdo.

Читайте також: Чоловіка, який в'їхав у натовп у Стокгольмі, звинуватили в теракті

Як відомо, в кінці жовтня дві француженки, які сповідують іслам, розповіли, що Рамадан запрошував їх до готелів, де гвалтував. Випадок, описаний першою позивачко, стався у 2012 році, друга позивачка розповіла про випадок 2009 року. Третя можлива жертва розповіла ЗМІ, що Рамадан також запрошував її до готелю, але вона пішла туди не сама. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-