США звинуватили РФ у порушенні міжнародного права через інцидент у Чорному морі

США звинуватили РФ у порушенні міжнародного права через інцидент у Чорному морі

Укрінформ
Вашингтон висловив протест російській стороні у зв'язку з небезпечним перехопленням американського літака Р-3 в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, звинувативши РФ у порушенні міжнародного права.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній в ніч на вівторок речницею Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати з найвищим рівнем стурбованості звертають увагу на останній інцидент в рамках небезпечної військової практики росіян, який стався 29 січня над Чорним морем", - наголошується в заяві.

Читайте також: Реактивний літак РФ перехопив американський P-3 Orion над Чорним морем – Пентагон

Як було підтверджено силами ВМС США у Європі, російський Су-27 здійснив небезпечні дії по відношенню до американського літака P-3 у міжнародному повітряному просторі.

"Причому російський пілот наблизився на відстань до 5 футів (близько 1,5 метри) та перетнув шлях у повітрі прямо перед літаком P-3", зазначили в Держдепі.

При цьому в Вашингтоні підкреслили, що американський літак перебував у повітрі у відповідності до міжнародного права.

"Російська сторона грубо порушила існуючі угоди та міжнародне право, у цьому випадку – Угоду від 1972 року про запобігання інцидентам над відкритим морем (INCSEA)", - наголосили в американському відомстві.

Читайте також: Біля берегів США помітили російський корабель-шпигун

Як підкреслили у відомстві, це лише один із останніх прикладів військової діяльності РФ в порушення міжнародних норм та угод.

"Ми закликаємо Росію припинити ці небезпечні дії, які підвищують ризик помилки, небезпеки для екіпажів з обох сторін та аварії в повітряному просторі", - підкреслили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-