Пучдемон попросив захисту у спікера каталонського парламенту

Пучдемон попросив захисту у спікера каталонського парламенту

Укрінформ
Колишній лідер Каталонії Карлес Пучдемон попросив захисту у спікера парламенту автономії Роджера Торрента, аби він міг реалізувати своє право прибути особисто до парламенту і скласти присягу глави уряду.

Про це повідомляє The Spain Report з посиланням на копію листа Пучдемона, опублікованого каталонськими ЗМІ. 

"Карлес Пучдемон направив листа новому спікеру парламенту Каталонії Роджеру Торренту, попросивши правового захисту", - йдеться у повідомленні.

За словами Пучдемона, його посада як члена парламенту означає, що його не можна заарештувати, якщо тільки його не спіймають на місці злочину або в результаті вчинення злочину.

Читайте також: Пучдемон проситиме дозволу судді прибути в парламент Каталонії

Раніше Конституційний суд Іспанії ухвалив, що для обрання главою регіону Пучдемон повинен особисто бути присутнім у парламенті. Суд також зазначив, що Пучдемон має попросити дозволу судді зробити це.

Як повідомлялося, лідер Каталонії Карлес Пучдемон висловив намір сформувати новий уряд регіону, незважаючи на протидію центральної влади Іспанії.

Пучдемона офіційно висунули кандидатом на посаду глави уряду Каталонії. Він має  найбільшу підтримку серед політичних груп каталонського парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-