Паводок на Сені триває, але в Парижі вода починає спадати

Паводок на Сені триває, але в Парижі вода починає спадати

Укрінформ
У муніципалітетах Паризького округу, що розміщені вниз по Сені, очікують підняття рівня води ще на 20-40 см. У Парижі вода почала спадати.

Про це повідомляє Franceinfo.

«У муніципалітеті Вілленн-сюр-Сен (розташований на відстані 28 км на захід від Парижа, 18 км на північний захід від Версаля – ред.) можливе підняття рівня води ще на 20-40 см», - прогнозують метеорологи.

У Вілленн-сюр-Сені 150 будинків постраждали від повені та її наслідків, 40 жителів переселилися жити до готелю.

"Я думаю, що в моєму будинку є більше метра води... Дуже складно залишити свій будинок, люди відчувають занепокоєння тим, що туди хтось може навідатися, коли їх там немає», - повідомила журналістам одна з постраждалих мешканок Вілленн-сюр-Сен.

Евакуйовані мешканці скаржаться на погіршення психологічного стану та емоційну втому, зокрема їх хвилює те, що немає чіткого прогнозу підйому води, що визначає масштаб робіт, які слід проводити, та відсутність інформації про те, скільки часу знадобиться, щоб зійшла вода після повені і можна було повернутися у свої домівки.

Що стосується Парижа, то рівень затоплення вже досяг свого максимуму, і вода починає спадати. 

«Відчутний спад води почнеться у вівторок», - прогнозують метеорологи.

Читайте також: Папа Римський зізнався, що починає та завершує день по-українськи

Кількість опадів у грудні минулого та січні поточного року вже визнали найбільшою з 1900 року. Тим не менше, рівень води цього разу досяг 5,84 м у столиці, це менше, ніж було під час паводку у червні 2016 року. Тоді рівень води досягав 6,10 метра. У 1910 році під час паводку рівень води у Сені в Парижі піднявся до 8,62 м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-