Канада вимагає від Венесуели перенести вибори та допустити до участі в них опозицію

Канада вимагає від Венесуели перенести вибори та допустити до участі в них опозицію

Укрінформ
Канада висловлює рішучий протест проти рішення Венесуели провести президентські вибори протягом найближчих трьох місяців.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми відкидаємо одностороннє рішення режиму стосовно проведення президентських виборів у Венесуелі в першому кварталі цього року. Рішення Верховного суду робить проведення демократичних, прозорих та достовірних виборів неможливим», - сказала Фріланд.

Вона закликала офіційний Каракас передбачити достатньо часу для організації виборчого процесу та легітимної агітації. «Ми вимагаємо, аби президентські вибори були оголошені завчасно і процес їх проведення дозволяв участь усіх політичних гравців Венесуели та відповідав міжнародним стандартам вільних та чесних виборів, дозволяючи, у тому числі, участь незалежних міжнародних спостерігачів», - наголосила глава МЗС Канади.

Читайте також: Канада захищатиме права релігійних меншин у світі - Фріланд

Окрім цього, Фріланд розкритикувала вирок Верховного суду Венесуели, що забороняє участь у виборах коаліції опозиційних партій. «Нещодавнє рішення Верховного суду Венесуели, що закриває опозиційній коаліції шлях до участі у майбутніх виборах, є ще одним доказом антидемократичних дій режиму Мадуро. Президентським виборам, проведеним у таких несправедливих умовах, бракуватиме легітимності та достовірності», - підсумувала міністр.

Як повідомлялося, позачергові президентські вибори у Венесуелі призначені на 30 квітня. Про висунення на них своєї кандидатури вже заявив чинний президент країни Ніколас Мадуро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-