Канада захищатиме права релігійних меншин у світі - Фріланд

Канада захищатиме права релігійних меншин у світі - Фріланд

Укрінформ
Канада докладатиме суттєвих зусиль до боротьби із антисемітизмом та іншими формами ненависті у світі.

Про це йдеться у зверненні міністра закордонних справ Канади Христі Фріланд із приводу Міжнародного для пам’яті жертв Голокосту.

«Сімдесят три роки після звільнення Аушвіца, заперечення Голокосту та антисемітизму триває. Я обіцяю, що Канада відіграватиме провідну роль у боротьбі із антисемітизмом й усіма формами ненависті як на своїй території, так і закордоном», - сказала Фріланд.

Вона додала, що Канада також співпрацюватиме із іншими державами, приватним сектором та громадянським суспільством над «пропагуванням інклюзивного та підзвітного урядування, плюралізму та поваги до різноманітності й прав людини». «Це передбачає лобізм на користь переслідуваних меншин, а також релігійних громад, які перебувають у небезпеці через дискримінацію, ксенофобію та нетерпимість», - наголосила глава МЗС Канади.

Фріланд закликала ніколи не забувати про «жахливу сторінку у історії людства, якою був Голокост», і не стояти склавши руки, коли порушуються права людини. «У цьому світі немає місця для упередження, насильства, нетолерантності, переслідування та геноциду», - зауважила міністр.

Нагадаємо: 27 січня 1945 року радянські війська звільнили в’язнів нацистського концентраційного табору Аушвіц-Біркенау, в якому загинуло понад мільйон осіб, більшість з яких були євреями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-