Глава Пентагону розповів, чим відповісти на загрози з боку КНДР

Глава Пентагону розповів, чим відповісти на загрози з боку КНДР

Укрінформ
Міністр оборони США Джеймс Меттіс підтвердив намір врегулювання кризи навколо Північної Кореї дипломатичним тиском, підкріплений можливістю застосувати військовий сценарій.

Про це він заявив під час зустрічі зі своїм колегою з Південної Кореї, повідомило в п'ятницю інформаційне агентство Reuters.

"Дипломатія повинна урезонити безрозсудну риторику Кіма та небезпечних провокацій (з боку офіційного Пхеньяна – ред.)", - наголосив Меттіс, маючи на увазі лідера Північної Кореї Кіма Чен Ина.

Він додав, що у відповіді на загрози з боку КНДР слід зосереджуватися на "дипломатії, підкріпленій можливістю застосування військових варіантів". Ха його словами, це необхідно для того, щоб "дипломати розуміли, що вони говорять з позиції сили".

Читайте також: Пхеньян продовжує продавати вугілля в обхід санкцій - Reuters

Раніше адміністрація президента Трампа заявляла, що для розв'язання північнокорейської кризи залишаються "всі варіанти на столі", у тому числі військові. США бачать безпосередню загрозу своїй національній безпеці, оскільки йдеться про прагнення КНДР застосувати ядерну зброю, що може досягти територію Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-