Росія може неочікувано розпочати бойові дії – глава генштабу Британії

Росія може неочікувано розпочати бойові дії – глава генштабу Британії

Укрінформ
Росія може розпочати бойові дії проти якоїсь із країн раніше, ніж міжнародна спільнота встигне до цього підготуватися.

Таку думку висловив начальник Генерального штабу Збройних сил Великої Британії генерал Нік Картер під час виступу у Королівському об'єднаному інституті оборонних досліджень у Лондоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я жодним чином не натякаю, що Росія хоче оголосити війну у традиційному її розумінні, але є чинники, які включають питання наміру, слід також розуміти російську психологію, їх культуру та філософію превентивності. На мою думку, Росія може розпочати бойові дії швидше, ніж ми очікуємо, і набагато раніше, ніж це зробили б ми у подібних обставинах», - сказав Картер.

Читайте також: Росія "грає м'язами", але про повномасштабну агресію поки не йдеться - Полторак

За його словами, Москва найвірогідніше спробує використати на свою користь законодавство, що регулює дії членів НАТО. «Із великою долею вірогідності, вони використають кепську статтю 5 Північноатлантичної угоди, аби нівелювати можливості НАТО й поставити під загрозу саму структуру, що забезпечує нашу безпеку та оборону. Це – принцип поділу і владарювання, для недопущення якого і був створений чинний міжнародний порядок», - зауважив генерал.

Він додав, що нова агресія РФ навряд матиме ту саму форму, що й попередні. «Навряд ворожі дії розпочнуться із «маленьких зелених чоловічків». Початок їм покладе щось неочікуване. Не слід сприймати те, що ми вже бачили, як шаблон на майбутнє», - підсумував Картер.

Фото: ВВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-