Росіяни можуть зробити з Білоруської АЕС

Росіяни можуть зробити з Білоруської АЕС "ядерну зброю" - Грібаускайте

Укрінформ
Атомна електростанція в сусідній з Литвою Білорусі може бути ядерною загрозою.

Таке побоювання висловила президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте, виступаючи у п'ятницю на Всесвітньому економічному форумі в Давосі на дискусії "Центральна і Східна Європа: новий порядок денний для континенту?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"АЕС у Білорусі,... яку будує російська сторона, може бути, звичайно, використана і як ядерна загроза, як нетрадиційна зброя. Це проблема", - заявила Грібаускайте.

Вона наголосила також, що історія проведення навчань "Запад" у Білорусі робить зрозумілим, що безпека і оборона - пріоритети для Литви. Тому що власний досвід країни на кордоні "чітко дає зрозуміти, що існує загроза нетрадиційна, але навіть більш небезпечна, ніж звичайна пряма загроза", зауважила вона.

Читайте також: Nord Stream поверне Європу до тотальної залежності від РФ – Грібаускайте

Президент Литви також згадала серед пріоритетів кібербезпеку, щодо якої країна внесла багато пропозицій.

"У нашому регіоні оборона, нові виклики, нові форми загроз - один із пріоритетів, оскільки регіон розташований на східному фланзі території НАТО", - сказала президент Литви.

Вона наголосила, що її країна дуже активна і в ЄС, і в НАТО, саміт якої готує нині, і готова більше інвестувати в питання безпеки.

Як відомо, Білоруська АЕС - атомна електростанція типу АЕС- 2006, яка будується. Будмайданчик розташований біля північно-західного кордону Білорусії за 50 км від столиці Литви - Вільнюса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-