У Росії заблокували сайт після публікації про нерухомість глави ФСБ

У Росії заблокували сайт після публікації про нерухомість глави ФСБ

Укрінформ
Сайт Russiangate заблокували через три години після публікації розслідування про незадекларовану нерухомість глави Федеральної служби безпеки Росії Олександра Бортнікова.

Про це написала у Twitter головний редактор проекту Олександрина Єлагіна. 

"Нас заблокували. Через текст про незадекларовану нерухомість Бортнікова. Ось так, через три години після публікації, без жодних офіційних санкцій", - пише Єлагіна.

Доступ до сайту зник у клієнтів відразу кількох великих російських провайдерів, зокрема ММТС та МТС. За інформацією Роскомнагляду, робота сайту обмежується на підставі закону, який дозволяє блокувати ресурси, що містять заклики до масових заворушень. Доступ обмежений на вимогу Генеральної прокуратури.

Однак Єлагіна зазначила, що видання не отримувало ніяких попереджень і пообіцяла викласти текст на якусь незалежну платформу. Зараз він доступний на сайті Telegraph.

Читайте також: ФСБ арештувало свого агента, який хотів втекти до Європи - СБУ

У публікації розповідається, що Бортніков і його заступник Сергій Смірнов не задекларували нерухомість у Сестрорецьку (один із найдорожчих районів Санкт-Петербурга). У розслідуванні стверджується, що Росреєстр навмисно приховав власників нерухомості у елітному селищі. У деклараціях Бортнікова не вказані 28 соток землі і об'єкти, що розташовані на них, кадастровою вартістю понад 48 із половиною мільйонів рублів. За даними Russiangate, з серпня 2011 року ними володів повний тезка глави ФСБ, а у липні минулого року інформація про власника зникла. Ринкова вартість такої ділянки може доходити до 300 мільйонів рублів, повідомляє видання. Сусідом глави ФСБ, як йдеться у розслідуванні, є його заступник, генерал Сергій Смірнов. У його декларації ця нерухомість також не згадується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-