Лист Ейнштейна, в якому він захищає друга-вбивцю, пустять з молотка

Лист Ейнштейна, в якому він захищає друга-вбивцю, пустять з молотка

Фото
Укрінформ
Лист Ейнштейна, в якому він захищає свого друга-вбивцю, виставлено на торги в аукціонному будинку Nate D. Sanders Auctions.

Про це повідомляється на сайті аукціонного будинку.

Торги почнуться 25 січня, мінімальна ставка становить $22 тис.

У листі 1917 року італійському інженеру Мішелю Бессо, своєму близькому другу, Альберт Ейнштейн писав про австрійського політика і революціонера Фрідріха Адлера. У 1916 році Адлер з гаслом "Геть абсолютизм, ми хочемо миру!" застрелив міністра-президента Австро-Угорщини Карла фон Штюгрка.

Лист був написаний за кілька днів до суду над Адлером. У ньому Ейнштейн зазначав, що Адлер зарекомендував себе, як "самовідданий, спокійний, працьовитий, добросердечний, сумлінний чоловік, високо цінується усіма" і що він "щиро бажає клопотати про нього".

Читайте також: Hanson Robotics показала електронного Ейнштейна, який жартує і навчає фізики

Торік у жовтні дві записки Альберта Ейнштейна, які він у 1922 році дав замість чайових посильному за повідомлення про присудження Нобелівської премії, були продані на аукціоні за 1,8 млн. доларів: 1,56 млн за записку «Спокійне і скромне життя приносить більше щастя, ніж гонитва за успіхом і постійне занепокоєння, яке її супроводжує», і 240 тис. за «Де є воля, є і шлях».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-