Радбез ООН і генсек Гутерріш засудили теракт у Кабулі

Радбез ООН і генсек Гутерріш засудили теракт у Кабулі

Укрінформ
Країни-члени Ради Безпеки ООН, а також генеральний секретар Організації Антоніу Гутерріш у понеділок рішуче засудили теракт у Кабулі, внаслідок якого загинули, в тому числі, щонайменше семеро громадян України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в США.

"Члени Ради Безпеки засуджують найрішучішим чином гидку та боягузливу терористичну атаку на готель Intercontinental у Кабулі (Афганістан), яка мала місце 20 січня та спричинила загибель щонайменше 22 людей та поранення дев'яти", - підкреслюється в заяві.

Читайте також: Тіла загиблих у Кабулі українців привезуть 24 січня - МЗС

Члени Ради Безпеки висловили співчуття урядам, громадяни яких стали жертвами нападу терористів у афганській столиці. Радбез також нагадав про те, що відповідальність за напад взяв на себе Талібан. Рада наголосила на необхідності притягнути до відповідальності всіх причетних до організації, фінансування й підтримки акту тероризму, закликавши всі країни сприяти цьому.

Водночас, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш "рішуче засудив" терористичну атаку в Кабулі, а також висловив співчуття та солідарність з урядом і народом Афганістану.

Читайте також: Теракт у Кабулі може бути класифікований як воєнний злочин - ООН

Як повідомляв Укрінформ, у суботу ввечері в афганській столиці стався напад на готель Intercontinental. За останніми офіційними даними, загальна кількість загиблих у результаті теракту становить 43 людини, з них семеро – українські громадяни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-