У Росії месенджери зобов'язали приховувати співпрацю з силовиками

У Росії месенджери зобов'язали приховувати співпрацю з силовиками

Укрінформ
Російський уряд затвердив нові правила спільної роботи організаторів поширення інформації в інтернеті (месенджерів) і держорганів, які займаються оперативно-розшуковою діяльністю.

Тепер власники месенджерів зобов'язані приховувати будь-яку інформацію про свою співпрацю з правоохоронними органами, повідомляє Росбалт з посиланням на відповідний документ уряду РФ.

"Уряд РФ змінив правила взаємодії адміністрації месенджерів з державними органами, які займаються оперативно-розшуковою діяльністю. Адміністрація месенджера тепер повинна забезпечувати "нерозголошення будь-якої інформації про конкретні факти та зміст такої взаємодії третім особам". Крім того, введено заборону на знаходження програмно-технічних засобів, що використовуються в рамках такої взаємодії, за межами РФ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що організатор поширення інформації зобов'язаний надати віддалений доступ до своєї інформаційній системі не пізніше трьох місяців з дати отримання відповідного повідомлення від ФСБ.

Читайте також: ФСБ арештувало свого агента, який хотів втекти до Європи - СБУ

Раніше повідомлялося, що російській уряд вирішив пом'якшити вимоги "закону Ярової", що зобов'язує операторів зберігати інформацію про листування і дзвінки користувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-