Французький суд відпустив Керімова у Росію

Французький суд відпустив Керімова у Росію

Укрінформ
Французький суд відпустив російського сенатора і мільярдера Сулеймана Керімова на короткострокову поїздку в Росію.

Про це французьким ЗМІ повідомив прокурор Ніцци Жан-Мішель Претр, повідомляє RFI.

«Пан Керімов отримав дозвіл від судді з'їздити в Росію із зобов'язанням повернутися, щоб відвідати дуже тяжкохворого близького родича (рідного чи зведеного брата). Йому дозволено здійснити цю поїздку в період з п'ятниці по неділю (21 січня)», — цитує слова прокурора Ніцци AFP.

Журналісти видання Mediapart, які відвідували судові слухання, з'ясували деталі розслідування. По справі Керімова, мова йде про незаконне переміщення на територію Франції суми від 500 до 750 млн євро. У цій справі слідство вже привернуло 13 підозрюваних, в їх числі два адвокати з Франції, колишній нотаріус, агент з нерухомості, кілька членів місцевої багатої родини, які приховали від сплати податків значну суму, отриману від Керімова за покупку їх вілли. Зокрема при купівлі вілли Hier, на мисі Антіб

Читайте також: Відмивання грошей на Лазурному березі: російському сенатору збільшили заставу

Керімов, як стверджує слідство, заплатив 127 млн євро, а офіційна сума угоди склала 35 млн євро. Деякі підозрювані затримані у цій справі є власниками офшорних компаній, які були залучені у махінації. Також слідство виявило, що управитель віллами Керімова на Лазурному березі Седрік Фожеру неодноразово їздив у сусідню Швейцарію, де знімав з рахунків готівку і перевозив їх у валізах у Францію. Перевозяться суми становили сотні тисяч євро. Зараз справа розслідується за статтями про незаконну фінансової діяльності та ухилення від сплати податків у складі організованої злочинної групи, за якими передбачено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-