США засудили вирок окупаційного

США засудили вирок окупаційного "суду" в Криму Володимиру Балуху

Укрінформ
Сполучені Штати вкрай негативно відреагували на рішення "суду" в окупованому Росією Криму, який виніс вирок громадянину України Володимиру Балуху за сфабрикованими звинуваченнями.

Про це заявив у четвер на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасово повірений у справах США при Організації Гаррі Каміан, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми із занепокоєнням відзначаємо засудження окупаційною владою 16 січня українського активіста Володимира Балуха за безпідставними звинуваченнями у зберіганні озброєння, щоб помститися за те, що він вивішував українські патріотичні символи", - заявив представник США.

У цьому зв'язку американський дипломат звернув увагу, що повторний суд виніс Балуху такий же вирок, який був і до апеляції.

Читайте також: МЗС обіцяє посилити міжнародний тиск на Росію через "вирок" Балуху

Каміан також підкреслив, що Сполучені Штати повністю підтримують суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

"Ми не сприймаємо й ніколи не визнаємо російської окупації та її заяв про анексію Криму. Кримські санкції проти Росії залишатимуться чинними, поки РФ не поверне повний контроль над півостровом Україні", - заявив представник США.

Читайте також: Балуха взяли під варту одразу після оголошення вироку

Як повідомляв Укрінформ, 16 січня, Роздольненський "райсуд" в окупованому Криму засудив активіста Володимира Балуха за сфабрикованим звинувачення у зберіганні боєприпасів до 3 років і 7 місяців колонії-поселення й штрафу у розмірі 10 тис. російських рублів (близько 4,6 тис. грн). Спочатку прокурор запросив для Балуха 5 років і 1 місяць позбавлення волі з відбуттям у колонії-поселенні й оплату штрафу у розмірі 20 тис. рублів.

У серпні 2017 року суд ухвалив вирок українському активістові – 3 роки й 7 місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі 10 тис. рублів. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

Читайте також: Балуха переслідували 30 кримських "силовиків" - прокуратура АРК

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію. Так, у грудні 2013 року, з початком Майдану, Володимир закріпив на даху свого будинку прапор України, який був там також після так званого "референдуму". Він також неодноразово заявляв, що не визнає заяв РФ про приєднання Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-