Бажання озброюватися не принесе КНДР ні процвітання, ні безпеки - Фріланд

Бажання озброюватися не принесе КНДР ні процвітання, ні безпеки - Фріланд

Укрінформ
Відмова Північною Кореєю від розробки ядерної зброї дозволить суттєво покращити добробут населення країни.

Таку думку висловила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рішення режиму у Пхеньяні про відмову від усієї зброї масового ураження матиме позитивний вплив на безпеку Північної Кореї та її економічний розвиток й принесе краще, світліше, безпечніше та більш квітуче майбутнє усьому північнокорейському народу. Саме Північна Корея має зробити вибір щодо власного майбутнього", - сказала Фріланд.

Вона наголосила, що економічні санкції - це важливий інструмент дипломатії, направлений на повернення КНДР до столу перемовин та започаткування дипломатичного шляху до миру, однак вони не є самоціллю. "Наш посил народу Північної Кореї простий: незважаючи на великі складнощі, що постають перед вами, ми знаємо, що головною загрозою є правлячий у країні режим. Наш посил керівництву Північної Кореї теж чіткий: прагнення до нуклеризації не принесе вам ні процвітання, ні безпеки, а інвестиції у ядерну зброю призведуть лише до більшої кількості санкцій та поширення на півострові нестабільності", -  зауважила дипломат.

Вона додала, що стабілізація ситуації на Корейському півострові відповідає інтересам усього світу. "Ми працюємо над вирішенням цієї кризи та прагнемо до того, що є нашим спільним інтересом: безпека та стабільність на Корейському півострові та по всьому світу", - підсумувала  Фріланд.

Читайте також: Канада обіцяє не припиняти боротися за безпеку Корейського півострова

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня у канадському місті Ванкувер відбулася міністерська нарада щодо безпеки та стабільності на Корейському півострові. Серед її учасників - глави зовнішньополітичних відомств 20-ти країн, які брали участь у Корейській війні 1950-1953 рр. Співголовами на зустрічі виступили державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд. Водночас, Росія і Китай не брали участі у міжнародному форумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-