На ринку в Нігерії стався подвійний вибух: 12 осіб загинули, 48 поранені

На ринку в Нігерії стався подвійний вибух: 12 осіб загинули, 48 поранені

Укрінформ
У північному нігерійському місті Майдугурі два смертники підірвали себе на ринку, в результаті чого загинуло 12 осіб, ще 48 отримали поранення.

Про це повідомляє АР.

Ібрагім Усман, торговець на ринку Muna Garage, заявив, що перший терорист-смертник підірвав себе всередині ринку, а інший скоїв вибух, залишившись назовні.

"Раптом стався гучний удар і навкруги почався суцільний безлад", - сказав він, додавши: "Я нарахував 12 трупів і понад 40 постраждалих".

Читайте також: У Нігерії смертник підірвався у мечеті: 11 загиблих

За словами представника рятувальної служби Нігерії, нападником, що підірвав себе на ринку, була жінка, іншим бойовиком був чоловік.

На даний момент ніхто не взяв на себе відповідальність за напад, але, як зазначає агентство, він схожий на атаки групи джихадистів "Боко Харам", яка часто використовує смертників для нападу на громадські місця.

Як повідомлялося раніше, на початку січня в результаті атаки терориста-смертника на мечеть у північно-східній частині Нігерії загинули 11 людей.

Читайте також: Понад 700 заручників втекли від ісламістів "Боко Харам"

За вісім років з початку боротьби з "Боко Харам" в Нігерії загинуло 20 тисяч осіб і ще 2,6 мільйона людей стали біженцями. В останні місяці з боку джихадистів почастішали напади на військові і цивільні об'єкти. Сплеск військових дій пояснюється відчайдушним пошуком "Боко Харам" зброї і продовольства після низки операцій, проведених урядовими військами, в результаті яких було відрізано канали постачання бойовикам необхідного.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-