У Нігерії смертник підірвався у мечеті: 11 загиблих

У Нігерії смертник підірвався у мечеті: 11 загиблих

Укрінформ
В результаті атаки терориста-смертника на мечеть у північно-східній частині Нігерії загинули 11 людей.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на військових. 

"Терорист-смертник убив 11 людей у середу, скоївши напад на мечеть на північному сході Нігерії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вибух пролунав під час ранкової молитви в мечеті міста Гамбору в штаті Борно, поблизу кордону Нігерії з Камеруном.

За словами очевидців, будівля мечеті в результаті атаки зруйнована вщент.

На даний момент ніхто не взяв на себе відповідальність за напад, але, як зазначає агентство, він схожий на атаки групи джихадистів "Боко Харам", яка часто використовує смертників для нападу на громадські місця.

Незважаючи на неодноразові твердження уряду і військових про те, що повстанці зазнали поразки, "Боко Харам" продовжує здійснювати терористичні атаки проти військових і цивільних осіб.

Читайте також: У Британії затримали п'ятьох осіб за підозрою в підготовці теракту

Раніше повідомлялося, що понад 700 осіб, викрадених ісламістами "Боко Харам", втекли з полону на північному сході країни.

За вісім років з початку боротьби з "Боко Харам" в Нігерії загинуло 20 тисяч осіб і ще 2,6 мільйона людей стали біженцями. В останні місяці з боку джихадистів почастішали напади на військові і цивільні об'єкти. Сплеск військових дій пояснюється відчайдушним пошуком "Боко Харам" зброї і продовольства після низки операцій, проведених урядовими військами, в результаті яких було відрізано канали постачання бойовикам необхідного.

Фото: hronika.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-