Нормалізація відносин між Кореями неможлива без денуклеаризації - Сеул

Нормалізація відносин між Кореями неможлива без денуклеаризації - Сеул

Укрінформ
Без повної відмови Північної Кореї від ядерної зброї повноцінне налагодження відносин між Пхеньяном та Сеулом неможливе.

Про це заявила міністр закордонних справ Південної Кореї Кан Гьон Хва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хоча ми прагнемо досягти максимуму від міжкорейських перемовин, ми чудово розуміємо, що відносин між Кореями не можуть покращитися без прогресу у вирішенні північнокорейської ядерної проблеми та навпаки. Треба йти обома шляхами паралельно», - сказала Гьон Хва.

Читайте також: Японія застерігає світ від наївності щодо КНДР

За її словами, денуклеаризація є «фундаментальною складовою тривалого миру на Корейському півострові».

«Тому в той час, як ми намагаємося залучати Північну Корею до, під час та, вірогідно, поза Пхьончханом, ми робимо це, добре памятаючи про імператив денуклеаризації», - зауважила дипломат.

Вона наголосила, що повна та незворотна денуклеаризація Північної Кореї залишається «незмінною метою уряд Кореї та міжнародної спільноти».

«Поки Північна Корея продовжує рухатися шляхом розробки ядерної зброї, санкції залишатимуться в дії, а Сеул продовжуватиме тісно співпрацювати із міжнародною спільнотою над примусом Пхеньяну до зміни курсу», - додала Гьон Хва.

Читайте також: Трамп каже, що Росія допомагає КНДР в обхід санкцій

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у канадському місті Ванкувер відбулася міністерська нарада щодо безпеки та стабільності на Корейському півострові. Серед її учасників – глави зовнішньополітичних відомств 20-ти країн, які брали участь у Корейській війні 1950-1953 рр. Співголовують на зустрічі виступили державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд.

Росія і Китай не брали участі у міжнародному форумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-