Макрон і Мей підпишуть новий міграційний договір

Макрон і Мей підпишуть новий міграційний договір

Укрінформ
Велика Британія і Франція у четвер мають намір підписати новий міграційний договір, в якому буде обумовлено збільшення британського фінансування для вирішення нагальних питань у міграційні сфері, зокрема у прикордонних регіонах.

Підписання анонсували у Єлисейському палаці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Угода передбачає збільшення фінансової підтримки Британії у сфері безпеки транспортної інфраструктури, діяльності прикордонної поліції та сил безпеки, також буде обумовлене питання економічного розвитку регіону", - повідомили у Єлисейському палаці.

Нова угода буде доповненням до старої, підписаної у 2003 році, та передбачатиме розвиток регіону Кале, який ще донедавна був населений мігрантами, які часто розміщувалися у стихійних наметових містечках.

У Єлисейському палаці вважають логічним доповнення міграційної угоди з огляду на зміни, які стануться після Брекзіту.

Читайте також: Тоні Блер закликав Британію схаменутись щодо Brexit

Підписання відбудеться завтра під час британсько-французького саміту за участю президента Франції Емануель Макрона та прем`єр-міністра Британі Терези Мей у Лондоні.

На разі французьке керівництво повідомило про розселення всіх мігрантів з наметових містечок у регіоні Кале. Вчора Кале відвідав президент Франції Емануель Макрон і пообіцяв, що в регіоні більше не буде стихійних поселень біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-