У Росії священику-педофілу дали 14 років колонії суворого режиму

У Росії священику-педофілу дали 14 років колонії суворого режиму

Укрінформ
У Росії Приозерський міський суд Ленінградської області в середу оголосив вирок обвинуваченому в педофілії священику Глібу Грозовському, справа якого розслідувалася більше чотирьох років.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Визнати Грозовського Гліба Вікторовича винним... і призначити йому остаточне покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму з обмеженням волі на строк на один рік", - сказала суддя Людмила Яшина.

Водночас Грозовському зарахували перебування під арештом з вересня 2014 року. Також суддя постановила, що він має виплатити по 400 тис. рублів кожній із сімей трьох потерпілих. Оголошувалися тільки вступна та резолютивна частини вироку, оскільки справа слухалася у закритому режимі.

Виступаючи 10 січня в останньому слові, Грозовський заявив, що, на його думку, "самої події злочину немає як такої" і що він розраховує на "людське розуміння і справедливе рішення". Текст останнього слова розповсюдив захист священика.

Читайте також: Нацполіція хоче жорсткіше карати педофілів

Як повідомило "Інтерфаксу" раніше інформоване джерело, прокурор у ході дебатів сторін просив засудити Грозовського до 15 років колонії суворого режиму з позбавленням права займатися діяльністю, пов'язаною з вихованням дітей, на 12 років.

Як повідомлялося, 17 вересня 2016 року Грозовського було доставлено з Москви до Петербурга, а раніше - екстрадовано до Росії з Ізраїлю. Йому було висунуто обвинувачення у злочинах сексуального характеру відносно трьох школярок.

За версією слідства, влітку 2011 року на території православного дитячого табору, розташованого на острові Коневець Приозерського району Ленобласті, Грозовський, будучи кліриком Вознесенського (Софійського) собору в Царському Селі, вчинив насильницькі дії сексуального характеру відносно декількох дітей, які не досягли 14-річного віку. Аналогічні дії, за даними слідства, Грозовський вчинив у червні 2013 року на території Греції в таборі православного дитячо-юнацького клубу "Філадельфія".

Оскільки Грозовський сховався від кримінального переслідування, в жовтні 2013 року його було заочно заарештовано і оголошено в міжнародний розшук.

На час проведення слідства священик був відсторонений від служіння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-