Австралія поскаржилася на Канаду до СОТ за дискримінацію свого вина

Австралія поскаржилася на Канаду до СОТ за дискримінацію свого вина

Укрінформ
Австралія подала скаргу на "дискримінаційну" політику Канади щодо австралійського вина.

Про це повідомляє інформаційний портал news.com.

"Схоже, що низка заходів розподілу, ліцензування та продажу ... а також мита і податки на вино, що застосовуються на федеральному і провінційному рівнях, можуть сприяти дискримінації, прямо або побічно, щодо імпортного вина", - йдеться в повідомленні.

Австралійська влада вважає, що Канада несправедливо обмежує продаж імпортних вин у продуктових магазинах. Зокрема, алкоголь розміщується у спеціальному відділі з власною касою - так званому магазині в магазині.

Міністр торгівлі Австралії Стівен Чобо заявив, що австралійська частка на канадському ринку стрімко зменшується, що у подальшому може вплинути на втрату низки робочих місць у винній промисловості Австралії.

Посадовець також заявив, що Австралія хотіла вирішити питання безпосередньо, але двосторонні переговори не дали результату, тому було вирішено звернутися до СОТ.

Водночас Стівен Чобо відкинув думку, що позов Австралії проти Канади може негативно вплинути на двосторонні відносини, або ж змусити Канаду відмовитися від Угоди про Транс-тихоокеанське партнерство.

Читайте також: Австралійські парламентарії приєдналися до міжнародного флешмобу #УкраїнаЄдина

Канада входить до числа найбільших країн-імпортерів вина з Австралії, поступаючись лише Китаю, США і Великобританії. За останній фінансовий рік Австралія експортувала в Канаду вина приблизно на 150 млн доларів.

За правилами СОТ Канада має 60 днів для врегулювання спору з Австралією. Після цього Австралія може попросити СОТ винести рішення з метою примусити Канаду змінити свої закони або ризикові торговельні санкції.

Федерація виноробів Австралії привітала дії уряду проти Канади, наголосивши, що "прагне на рівних умовах конкурувати на канадському ринку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-