Попри масові протести у Греції затвердили пакет жорстких реформ

Попри масові протести у Греції затвердили пакет жорстких реформ

Укрінформ
Парламент Греції на тлі багатотисячних протестів в Афінах і Салоніках затвердив у понеділок пакет жорстких реформ.

Про це повідомляє Ekathimerini.

"На думку уряду Греції, відповідний пакет призведе до значного скорочення витрат та реформ, які країна має здійснити до закінчення у серпні міжнародної програми надання допомоги", - йдеться у повідомленні.

Так, закон щодо заходів жорсткої економії на півтори тисячі сторінок включає вимоги міжнародних кредиторів Греції щодо прискорення аукціонів продажу майна збанкрутілих власників та зміни до трудового законодавства, що ускладнить профспілкам скликання страйків.

Зазначається, що за пакет проголосували 154 із 300 депутатів. Проти всіх положень пакету висловився 141 депутат від опозиції.

Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив депутатам, що ухвалення пакету реформ поставить країну "лише за один крок до завершення кризи".

Він також відкинув заяви опозиції про те, що нове законодавство заборонить право на страйк.

Читайте також: Поліція Афін застосувала сльозогінний газ проти мітингувальників

"Право на страйк - це священне завоювання робочого класу. Його не відбирають, і цей уряд не поставить його під загрозу", - сказав він.

Як повідомляється, у день голосування в парламенті у Афінах і Салоніках близько 20 тисяч осіб вийшли на протест проти пакету жорстких реформ. Для розгону демонстрантів, які кидали у поліцію каміння, правоохоронці використали перцевий газ. Деякі демонстранти також розпилювали у поліцію червону фарбу. Крім цього, в Афінах у понеділок відбувся масштабний страйк працівників громадського транспорту.

Фото: ekathimerini.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-