Що убезпечить

Що убезпечить "Східне партнерство" від зовнішніх загроз

Дослідження
Укрінформ
Відсутність надійних міжнародних механізмів, гарантій безпеки та високий рівень корупції - чинники, які найбільш негативно впливають на здатність країн "Східного партнерства" протистояти зовнішнім загрозам.

Про це йдеться у дослідженні благодійного фонду "Ініціатива з дослідження східноєвропейської  безпеки" (East European Security Research Initiative Foundation), презентованого в ході "круглого столу" в Укрінформі.

"Чинники, які справляють найбільш негативний вплив на здатність країн "Східного партнерства" протистояти зовнішнім загрозам - відсутність надійних міжнародних механізмів та гарантій безпеки (53% опитаних) та внутрішні проблеми - внутрішня інституційна слабкість та високий рівень корупції (44%)", - йдеться у дослідженні.

Також експерти вважають негативним чинником і кланово-олігархічну модель держав (32%), слабкість економік (26%) і демократичних інститутів (24%).

Частина експертів - 21% - відзначили проблему наявності "п'ятих колон" та агентів зовнішнього впливу в країнах СхП. 

Читайте також: Політика Кремля - головна загроза для безпеки країн "Східного партнерства"

На думку експертів, членство в НАТО (76% експертів) та ЄС (52%) найбільше посилить безпеку країн "Східного партнерства". 

Дослідження проводилося у грудні 2017 року методом анкетування 62 експертів аналітичних центрів України, інших держав СхП - Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови, а також сусідніх країн Центрально-Східної Європи - Естонії, Литви, Словаччини, Польщі, Угорщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-