Туреччина і США обговорять ситуацію в Сирії

Туреччина і США обговорять ситуацію в Сирії

Укрінформ
Глава Генштабу ЗС Туреччини генерал Хулусі Акар зустрінеться у Брюсселі з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США Джозефом Данфордом.

Зустріч, яка пройде в кулуарах сесії військового комітету НАТО, має критичне значення на тлі посилення напруги між Туреччиною і США, повідомляє агентство Anadolu.

"Як очікується, напередодні можливої операції ЗС Туреччини проти терористів у сирійському місті Афрін сторони обговорять ситуацію у Сирії й низку актуальних запитань регіонального порядку денного", - йдеться у повідомленні.

Зустріч також має особливе значення на фоні рішення Вашингтона підготувати 30-тисячну армію для захисту кордонів Сирії.

У рамках візиту у Брюссель Хулусі Акар проведе і ряд інших важливих двосторонніх зустрічей. Напередодні генерал зустрівся з командуючим Європейським командуванням збройних сил США Кертісом Скапаротті.

Раніше з посиланням на представників очолюваної США міжнародної коаліції по боротьбі з ІДІЛ у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Вашингтон готує 30-тисячний військовий контингент для захисту кордонів Сирії.

Читайте також: Туреччина стягує військову техніку на кордон із Сирією

Раніше повідомлялося, що Туреччина стягує додаткову техніку на свій кордон з Сирією.

Напередодні президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив про завершення підготовки до нової антитерористичної операції у Сирії.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-