Канада готова підтримати зусилля міжнародної спільноти у вирішенні проблеми КНДР

Канада готова підтримати зусилля міжнародної спільноти у вирішенні проблеми КНДР

Укрінформ
Канада готова підтримати зусилля міжнародної спільноти із вирішення північнокорейської кризи.

Про це йшлося під час перемовин між міністрами закордонних справ Канади та Південної Кореї Христею Фріланд та Кан Гьон Хва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Ця зустріч дала можливість обом міністрам обговорити двосторонні відносини й співпрацю. Міністр Фріланд запевнила співрозмовницю у підтримці Канадою міжнародних зусиль, спрямованих на вирішення проблем із Північною Кореєю", - розповів речник МЗС Канади Адам Остен.

Фріланд також запевнила, що Канада залишатиметься надійним партнером Південної Кореї у Азіатсько-тихоокеанському регіоні. "Міністри обговорили зимові Олімпійські ігри у Пхьончхані, погодившись, що Ігри є символом миру та підтвердивши, що початок перемовин із КНДР стосовно можливої участі в Іграх був схвально сприйнятий Канадою", - зауважив прес-секретар.

Читайте також: Сьогодні відбудеться міжнародний форум з безпеки на Корейському півострові

Канадський міністр підтвердила переконаність Канади у тому, що "дипломатичне вирішення ядерної проблеми Північної Кореї є необхідним та можливим".

Як повідомлялося, сьогодні у канадському Ванкувері відбудеться міжнародний саміт із безпеки на Корейському півострові. Його співголовами виступлять державний секретар США Рекс Тіллерсон та міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд. Запрошення на форум отримали представники 17 країн, які брали участь у Корейській війні в 1950-1953 рр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-