Працівники в’язниць у Франції оголосили безстроковий страйк

Працівники в’язниць у Франції оголосили безстроковий страйк

Укрінформ
Французькі профспілкові організації та працівники в’язниць оголосили безстроковий страйк. Приводом до такого рішення став напад на охоронців у в’язниці на півночі країни.

У в’язниці Ванден-ле-Вьєй, де стався інцидент, стверджують, що справу намагаються не афішувати, повідомляє AFP.

«Ми перетворилися на рознощиків ключів: лише закриваємо і відкриваємо камери. Раніше існувала повага, зараз все так відбувається, ніби нас просто не існує… Керівництво намагається замовчати інцидент і не сприяти розголосу», - повідомили працівники в’язниці французьким ЗМІ.

Попри те, що начальник в’язниці написав заяву про відставку і вона була прийнята мінюстом, чого вимагали профспілки, працівники пенітенціарної системи Франції оголосили про страйк, вимагаючи покращення умов праці та забезпечення їхньої безпеки.

Читайте також: У Франції профспілки заблокували в’язницю після нападу на охоронців

Президент Франціїї Емануель Макрон пообіцяв активне втручання у ситуацію.

«До кінця лютого 2018 року буде представлено глобальний план змін, який стосуватиметься не лище умов утримання, а у умов роботи тюремного персоналу», - пообіцяв президент.

Як відомо, вчора профспілки заблокували в’язницю на півночі Франції, де ісламіст-радикал Крістіан Ганцарскі, якого підозрюють у причетності до терактів «11 вересня» в США та мали екстрадувати до США, напав та поранив трьох охоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-