У Франції профспілки заблокували в’язницю після нападу на охоронців

У Франції профспілки заблокували в’язницю після нападу на охоронців

Укрінформ
Профспілки заблокували в’язницю на півночі Франції, де нещодавно ісламіст-радикал Крістіан Ганцарскі, якого підозрюють у причетності до терактів «11 вересня» в США та мали екстрадувати до США, напав та поранив трьох охоронців.

До в’язниці Венден-ле-В'єй, де стався інцидент, не допускають відвідувачів, а лише персонал закладу, повідомляє France24.

«Всі, хто не в темно-синій формі, не можуть увійти; ми дозволяємо входити лише персоналу в’язниці", - розповів представник профспілок Греорі Стршемпек.

Активісти також очікують спілкування з міністром юстиції Франції Ніколь Беллубе, яка має відвідати в’язницю у вівторок, та вимагають відставки директора в’язниці, погрожуючи, що міністра не пустять до в’язниці, поки її директор обіймає свою посаду.

Читайте також: У Франції пасажири розгромили потяг: 29 заарештованих

Як повідомляють французькі ЗМІ, директор в’язниці Венден-ле-В'єй уже подав заяву про звільнення, і вона була прийнята у міністерстві юстиції.

Активісти закликають блокувати всі виправні заклади країни, вимагати захисту та більшої безпеки персоналу.

Як відомо, Ганцарскі за кілька днів до нападу 11 січня дізнався про свою екстрадицію до США у справі терактів 11 вересня 2001 року. Він відбуває 18-річний термін ув’язнення за причетність до теракту у синагозі в Тунісі у 2002 році. Під час нападу на охоронців Ганцарскі мав при собі ножиці та ніж. Триває розслідування інциденту.

Фото: кriminal.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-