Американцям порадили убезпечитися від кору під час перебування в Україні

Американцям порадили убезпечитися від кору під час перебування в Україні

Укрінформ
Центр контролю та профілактики захворювань США (CDC) видав офіційну рекомендацію американським громадянам бути обережними під час подорожей в Україну у зв'язку зі спалахом кору.

Про це йдеться в документі, поширеному відомством на офіційному сайті, передає Укрінформ.

"Центр рекомендує тим, хто подорожує в Україну, захистити себе шляхом вакцинації проти кору препаратом MMR (кір, паротит та краснуха). Перед від'їздом зі Сполучених Штатів діти (від 6 до 11 місяців) мають отримати одну дозу вакцини MMR, а дорослі та діти старше одного року повинні мати дві дози вакцини MMR з перервою щонайменше 28 днів", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Петиція до Київради щодо карантину в школах набрала необхідну кількість голосів

При цьому уточнюється, що попередження грунтується на інформації про захворювання, оприлюдненій офіційною владою України.

Нагадаємо: кір, викликаний вірусом, поширюється в повітрі через дихання, кашель або чихання. Вірус має високу ступінь зараженості й може залишатися в такому стані упродовж  двох годин у повітрі чи на поверхні речей. Симптомами кору є висип, висока температура, кашель, нежить, а також почервоніння й сльозоточивість очей. Деякі люди можуть страждати важкими ускладненнями від кору, включаючи пневмонію та енцефаліт.

Читайте також: Через кір канікули подовжили у 17 районах Одещини

Через це в американському Центрі контролю та профілактики захворювань порадили лікарям у США під час фіксування подібних симптомів звертати увагу, чи подорожувала ця людина останнім часом іншими країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-