Через кір канікули подовжили у 17 районах Одещини

Через кір канікули подовжили у 17 районах Одещини

Укрінформ
Через спалахи захворювань на кір у загальноосвітніх навчальних закладах 17 районів Одеської області подовжено канікули до 22 січня.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облдержадміністрації, пославшись на директора департаменту освіти і науки ОДА Олександра Лончака. 

"Навчання продовжується лише у 9 районах регіону, в яких відсутні хворі на кір, і достатній рівень імунізації. Йдеться про Болградський, Великомихайлівський, Іванівський, Кодимський, Миколаївський, Овідіопольський, Савранський, Тарутинський та Білгород-Дністровський райони. Що стосується закладів освіти міст обласного значення, то навчання зараз продовжується лише у двох містах Одеської області - в Теплодарі та Южному. Інші також подовжили канікули до 22 січня", - зазначив Лончак.

За його словами, чотири заклади обласної комунальної власності - Жовтнева, Андрієво-Іванівська, Балтська №1 та Кілійська школи-інтернати - працюють у карантинному режимі. Усі їх вихованці стовідсотково вакциновані.

Читайте також: У Львові серед хворих на кір - 49 дітей, проте карантину не планують

У цих школах-інтернатах введено посилений протиепідемічний режим: регулярні дезінфекції, дотримання вимог антисептики, проводиться роз’яснювальна робота з батьками чи особами, що їх замінюють. Педагоги проінструктовані щодо контролю за станом здоров’я дітей і про порядок дій у разі виявлення ознак захворювання на кір, додав Лончак.

Також подовжено канікули у 33 закладах профтехосвіти і 27 закладах обласної комунальної власності Одеської області. Всі інші заклади функціонують у карантинному режимі.

Як повідомлялося, комісії з питань ТЕБ та НС при Одеській ОДА ухвалила 11 січня рішення - подовжити зимові канікули в загальноосвітніх навчальних закладах Одеської області з високим рівнем захворюваності на кір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-