Трамп продовжив рішення про скасування

Трамп продовжив рішення про скасування "ядерних" санкцій проти Ірану

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп своїм рішенням у п'ятницю продовжив режим скасування санкцій проти Тегерана в рамках домовленостей щодо іранської ядерної програми. 

Водночас, Штати ввели додаткові санкції проти п'яти фізичних та дев'яти юридичних осіб Ірану, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні я продовжив відмову від застосування санкцій, пов'язаних з ядерною діяльністю (Ірану – ред.), але лише для того, щоб досягти згоди наших європейських союзників щодо виправлення жахливих недоліків Іранської ядерної угоди", - йдеться у офіційній заяві президента США. 

Глава Білого дому назвав своє рішення "останнім шансом", підкресливши, що домагатиметься зміни угоди, досягнутої у форматі Р5+1. Домовленість про припинення Іраном розробок ядерної зброї в обмін на послаблення санкцій була досягнута ще за попередньої адміністрації Білого дому між Іраном, а також п'ятьма постійними членами РБ ООН та Німеччиною. Президент Трамп неодноразово критикував цю угоду, погрожуючи виходом США з неї, що спричинило нерозуміння союзників Вашингтона, а також обурення самого Ірану.

Читайте також: Іран звинувачує сусідів у розпалюванні нестабільності у країні

Водночас, у п'ятницю міністерство фінансів США оприлюднило офіційну заяву, повідомивши, що розширило список санкцій проти Ірану на 14 фізичних осіб та компаній. Серед причин такого рішення називаються порушення прав людини в цій країні, а також просування ракетної програми Тегерана, проти якої виступають Сполучені Штати та інші країни Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-