Іран звинувачує сусідів у розпалюванні нестабільності у країні

Іран звинувачує сусідів у розпалюванні нестабільності у країні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф звинуватив сусідні країни у розпалюванні небезпечної обстановки в Ірані.

Про це повідомляє АР.

"Міністр закордонних справ Ірану застеріг сусідні країни щодо розпалювання небезпечної обстановки у своїй країні", - йдеться у повідомленні.

Мохаммад Джавад Заріф виступив на конференції з безпеки у Тегерані, повторивши позицію іранської влади, згідно з якою сусідні країни викликали хвилювання, пов'язані з антиурядовими протестами в Ірані.

За словами Заріфа, "жодна країна не може створити безпечне середовище для себе за рахунок створення небезпечної обстановки серед своїх сусідів".

Читайте також: В Ірані заборонили викладання англійської в початкових школах

Як повідомлялося, масові протести у ряді іранських міст розпочалися 28 грудня 2017 року. Спочатку вони були спрямовані проти економічної політики Тегерана і зростання цін, потім учасники акцій почали висловлювати загальне невдоволення урядом країни. Жертвами протестів стали понад 20 осіб, у тому числі 16 демонстрантів. Понад 1000 осіб було затримано.

Напередодні іранський парламент вимагав провести повне розслідування подій під час протестів, а також перевірити правомірність арештів.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-