В Ірані заборонили викладання англійської в початкових школах

В Ірані заборонили викладання англійської в початкових школах

Укрінформ
Іран заборонив викладання англійської мови у рамках програми початкової школи.

Таке рішення прийняте у зв'язку із заявою верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї про те, що раннє вивчення англійської відкрило шлях для "культурного вторгнення" Заходу, повідомляє DW з посиланням на Reuters. 

Зокрема, глава державного комітету з вищої освіти Мехді Навід-Ахдам заявив, що викладання англійської мови як у державних, так і в приватних початкових школах "виступає проти законів і норм".

Зазвичай викладання англійської в іранських школах починається в середній школі, де навчаються діти віком 12-14 років. Проте деякі початкові школи також вносять у свою програму вивчення іноземних мов.

Читайте також: Протести в Ірані: парламент вимагає від уряду "виправити помилки"

У своєму зверненні до вчителів аятола Хаменеї заявив, що нинішня ініціатива протидіє не вивченню іноземних мов, а "пропаганді західної культури в країні серед дітей і молоді".

Офіційно заборона на вивчення англійської мови не пов'язана з недавніми масовими протестами в Ірані, проте раніше аятола Хаменеї заявив, що діями протестувальників керують з-за кордону.

Як відомо, масові протести у ряді іранських міст почалися 28 грудня 2017 року. Спочатку вони були спрямовані проти економічної політики Тегерана і зростання цін, потім учасники акцій почали висловлювати загальне невдоволення урядом країни. Жертвами протестів стали не менш як 20 осіб, у тому числі 16 демонстрантів. Більш як 1000 осіб було затримано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-