Протести в Ірані: парламент вимагає від уряду

Протести в Ірані: парламент вимагає від уряду "виправити помилки"

Укрінформ
В Ірані парламент вимагає провести повне розслідування подій під час масових акцій протесту, а також перевірити правомірність арештів.

До цього закликав голова парламенту Алі Ларіджані після екстреного засідання, яке відбулося в неділю, повідомляє DW

"Ми не хочемо, щоб порушувалися права людей лише через те, що вони висловлюють критику", - заявив речник голови парламенту Бехруз Нематі. 

Він зазначив, що усі помилки, допущені під час масових арештів демонстрантів, мають бути негайно виправлені.

Читайте також: В Ірані за підтримку протестувальників затримали екс-президента – ЗМІ

Крім того, парламент вимагає, щоб уряд країни вніс вимоги протестувальників до свого порядку денного і ретельно перевірив їхню обгрунтованість. Поліція та служба безпеки країни мають надати парламентській комісії звіти щодо заворушень та затриманих. Засідання парламенту відбулося на вимогу реформаторів, які також закликали надати усім затриманим необхідну правову допомогу.

Тим часом прокурор Тегерана Аббас Джафарі Долатабаді оголосив, що 70 затриманих демонстрантів у другій половині дня 7 січня вже були звільнені. Точна кількість затриманих невідома - називають цифру від 1000 до 1800 людей.

Як повідомлялося, масові протести у ряді іранських міст почалися 28 грудня 2017 року. Спочатку вони були спрямовані проти економічної політики Тегерана і зростання цін, потім учасники акцій почали висловлювати загальне невдоволення урядом країни. Жертвами протестів стали не менш як 20 осіб, у тому числі 16 демонстрантів. Більш як 1000 осіб було затримано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-