Глава чеченського

Глава чеченського "Меморіалу" заявив на суді, що наркотики йому підкинули

Укрінформ
Глава чеченського представництва правозахисного центру "Меморіал" Оюб Тітієв заявив у суді, що наркотики йому в автомобіль підкинув співробітник поліції.

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на адвоката Титієва Петра Заїкіна. 

«Сьогодні на засіданні в суді Оюб детально розповів про обставини, які свідчать про відсутність складу злочину, а також про те, яким чином пакет із нарковмісною речовиною опинився в його машині», - сказав Заїкін.

За його словами, Тітієв переконаний, що пакет із марихуаною підкинув під пасажирське сидіння його автомобіля поліцейський. У зв'язку з цим правозахисник уже написав заяву в управління СК по Чеченській республіці про порушення справи проти цього поліцейського, яку адвокат має намір подати в п'ятницю на особистому прийомі в керівника управління або його заступника.

У четвер, 11 січня, Шалінський міський суд Чечні заарештував Титієва на два місяці. Його звинувачують у зберіганні наркотиків у великому розмірі.

Як повідомлялося, Титієва було затримано 9 січня по дорозі на роботу й доправлено в Курчалоєвське відділення поліції. До нього декілька годин не пускали адвоката. У другій половині дня в МВС республіки повідомили, що правозахисника підозрюють у зберіганні 180 грамів речовини "із запахом марихуани". Сам затриманий заперечує провину.

За відомостями «Меморіалу», співробітники Курчалоєвського відділу поліції схиляли Титієва до самообмови й погрожували «серйозними неприємностями» його родичам.

За даними "Новой газеты", раніше Титієву неодноразово погрожували у зв'язку з його правозахисною діяльністю на території Чечні. Він очолив місцеве представництво "Меморіалу" після того, як його попередницю Наталію Естемірову вбили влітку 2009 року.

Читайте також: Главу чеченського "Меморіалу" офіційно обвинуватили у зберіганні наркотиків

Держдепартамент США і комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс закликали російську владу звільнити Титієва. В німецькому уряді висловили стурбованість у зв'язку з арештом Титієва.

Також міжнародні правозахисні організації вимагали від російської влади негайно звільнити главу чеченського "Меморіалу" Титієва і припинити перешкоджати роботі правозахисників у республіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-