Еквадорське громадянство «поховало» політичні амбіції Ассанжа – австралійські ЗМІ

Еквадорське громадянство «поховало» політичні амбіції Ассанжа – австралійські ЗМІ

Укрінформ
Набувши еквадорського громадянства, засновник Wikileaks Джуліан Ассанж більше не зможе реалізувати свої політичні амбіції в Австралії.   

Про це пише австралійське видання The Australian.

«Подвійне громадянство поставить хрест на політичних амбіціях пана Ассанжа в Австралії», - йдеться у статті.

У 2013 році політична партія Джуліана Ассанжа WikiLeaks намагалася провести свого лідера до Сенату, однак отримала лише 0,62% голосів виборців. Попри поразку, прихильники Ассанжа заявили, що не полишать своїх політичних амбіцій: рано чи пізно роль Джуліана буде належно оцінена, і він отримає своє місце в австралійському політикумі.

Водночас минулорічні скандали, пов’язані із виявленням подвійного громадянства у низки австралійських парламентарів, та рішення Верховного суду Австралії, яке чітко визначило, що особи, які мають подвійне громадянство, не можуть бути обрані до парламенту, позбавляє Джуліана Ассанжа можливості брати участь у наступних виборах.

Читайте також: Британія відмовила Ассанжу в дипломатичному статусі

Незрозуміло також, якою після набуття еквадорського громадянства  буде роль Австралії у наданні консульської підтримки Ассанжу. Раніше Міністерство закордонних справ Австралії неодноразово стверджувало, що надає і надаватиме (в разі екстрадиції до США) засновнику Wikileaks необхідну консульську допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-