У Росії заявили про зіткнення десантного корабля ЧФ із суховантажем в Егейському морі

У Росії заявили про зіткнення десантного корабля ЧФ із суховантажем в Егейському морі

Укрінформ
У Чорноморському флоті РФ повідомили про зіткнення великого десантного корабля "Ямал" з африканським суховантажем в Егейському морі.

Інцидент стався в протоці Карпатос біля берегів Туреччини, передає російський Інтерфакс з посиланням на прес-службу ЧФ РФ.

"30 грудня, близько 7 години ранку в Егейському морі при проходженні протоки Карпатос (9-10 миль південніше о. Родос) суховантаж "Орка-2" під прапором Сьєрра-Леоне, що здійснював перехід з Єгипту в Туреччину, скоїв зіткнення з великим десантним кораблем Чорноморського флоту "Ямал", що слідував до Севастополя з Середземного моря", - повідомив агентству начальник відділу інформаційного забезпечення Чорноморського флоту В'ячеслав Трухачов.

Він зазначив, що в результаті зіткнення ніхто не постраждав, кораблі залишилися на ходу і продовжили рух у пункти призначення.

Читайте також: На іранському нафтовому танкері поблизу Китаю стався вибух

Трухачов стверджує, що "інцидент виник з вини суховантажу "Орка-2", який в порушення Міжнародних Правил попередження зіткнень суден у морі (МППЗС-72), дотримуючись паралельного курсу і здійснюючи обгін російського корабля по лівому борту, не переконавшись, що обгін завершено, різко змінив курс вправо".

Російська сторона вже склала "морський протест", в якому виклала обставини інциденту для відшкодування нанесеного збитку за рахунок винуватців.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-