“Технічний збій”: Мосміськсуд опублікував адресу журналіста, який позивається до ФСБ

“Технічний збій”: Мосміськсуд опублікував адресу журналіста, який позивається до ФСБ

Укрінформ
У Росії Московський міський суд пояснив "технічним збоєм" розголошення домашньої адреси журналіста "Ехо Москви" Олександра Плющова. У суді заявили, що несправності усунені, але вибачатися не стали.

Про це Плющов написав у своєму Telegram.

"Ну ви пам'ятаєте, що я подав до суду на ФСБ і Роскомнадзор, оскаржуючи їхні дії проти Telegram. А Міщанський суд взяв, та й опублікував мою адресу. Потім з'ясувалося, що це він не лише мою публікує, але і взагалі всіх, чиї позови потрапляють до певної судді. А я багато куди поскаржився, у тому числі, до кваліфікаційної колегії суддів Москви. Ось прийшла від них відповідь: пишуть, що особисті дані з'явилися у результаті технічного збою, повідомляють, що зараз несправності усунені. Без будь-яких, навіть якихось нещирих і холодних, крізь зуби, вибачень", - пише Плющов.

Раніше наприкінці жовтня 2017 року адресу Плющова було опубліковано на сайті Мосміськсуду разом із відмовою у розгляді його позову до Федеральної служби безпеки (ФСБ), яка вимагає надати ключі шифрування листування у месенджері Telegram.

Читайте також: У Росії учасника антикорупційної акції засудили за "небезпечне насильство"

Плющов разом із журналістом Олегом Кашиним оскаржують у суді вимогу надати ФСБ інформацію для декодування повідомлень у Telegram. Вони вважають її порушенням права на конфіденційне спілкування із джерелами інформації. Позов Кашина також був відхилений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-