Без Додона: у Молдові спікер призначив нових членів уряду

Без Додона: у Молдові спікер призначив нових членів уряду

Укрінформ
Тимчасово виконувач обов'язків президента Молдови, спікер парламенту Андріан Канду підписав у середу, 10 січня, указ про призначення нових міністрів і віце-прем'єрів уряду. 

Спікер також прийняв у нових членів уряду присягу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові. 

«Сподіваюся, що початок нового, 2018 року, стане новим початком не лише для уряду, а й для всіх громадян нашої країни. Рік обіцяє бути нелегким, нам багато що треба ще зробити, а для цього в уряді потрібні професіонали й віддані своїй справі люди», - заявив спікер під час церемонії прийняття присяги. 

Цього ж дня голова молдавського парламенту підписав замість тимчасово усуненого з посади президента Ігоря Додона і закон про протидію російській телевізійній пропаганді. 

Як повідомляв Укрінформ, раніше Конституційний суд Молдови тимчасово усунув президента Молдови з посади за його відмову підписати укази про нові призначення в уряді (п'ять міністрів і два віце-прем'єри) і закон про протидію російській пропаганді. 

Читайте також: У Молдові готують поправки, щоб притягнути Додона до відповідальності

На час призначення міністрів і віце-прем'єрів, а також підписання згаданого закону обов'язки глави держави тимчасово було передано спікерові парламенту Андріану Канду.

Фото на першій сторінці: Tribuna.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-