США поки не планують повертати дипломатів на Кубу

США поки не планують повертати дипломатів на Кубу

Укрінформ
Розслідування шкідливих акустичних атак на американських дипломатів у Гавані продовжується із залученням медичних та технічних експертів, і до його завершення не планується поновлення повноцінної роботи американської місії в Гавані.

На цьому наголосив у вівторок у своїй доповіді під час слухань у сенатському профільному підкомітеті в.о. помічника державного секретаря США Франциско Палм'єрі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Хочу підкреслити, що розслідування цих атак на стан здоров'я (американських дипломатів в Гавані – ред.) триває", - зауважив він у доповіді Підкомітету щодо справ у Західній півкулі, транснаціональної злочинності, громадянської безпеки, демократії, прав людини та глобальних проблем жінок Сенату США.

Він підкреслив, що до цього залучені кращі експерти з урядових структур та експортних установ. "На кожному етапі нашої відповіді на ці події ми тісно співпрацюємо з експертами в галузі медицини й технологій для оцінки стану здоров'я та характеру нападів", - зауважив Палм'єрі.

Поки розслідування триває, Державний департамент утримуватиметься від повернення американських дипломатів до Гавани з міркувань безпеки.

Тим часом, державний секретар США Рекс Тіллерсон у інтерв'ю інформагентству АР, що вийшло у вівторок, також зазначив, що на нинішньому етапі поновлення повноцінної роботи місії на Кубі не передбачається.

"Так би я їх свідомо піддав би небезпеці, - зауважив глава Держдепу на прохання прокоментувати перспективи повернення американських дипломатів. – Я відповім незгодою будь-кому, хто спробує змусити мене це зробити".

У цьому зв'язку Тіллерсон зауважив, що "хтось у кубинському уряді" мусить також докласти зусиль, щоб довести розслідування до кінця.

Читайте також: Сенатор каже, що ФБР не знайшло доказів “акустичних атак” на Кубі

Як повідомляв Укрінформ, протягом кількох місяців минулого й позаминулого років понад два десятки співробітників посольства США в Гавані постраждали від впливу невідомого характеру. За попередньою інформацією, це могли бути генератори спеціальних звукових хвиль нечутливого діапазону. Зокрема, у дипломатів були виявлені симптоми, починаючи від втрати слуху та нудоти до головного болю й проблем з рівновагою.

За повідомленнями, крім 22 американських дипломатів, які постраждали від шкідливих для здоров'я акустичних атак у Гавані, стали з'являтися відомості про ураження інших громадян США, у тому числі туристів, агента ФБР та лікаря при американському посольстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-