Сенатор каже, що ФБР не знайшло доказів “акустичних атак” на Кубі

Сенатор каже, що ФБР не знайшло доказів “акустичних атак” на Кубі

Укрінформ
Сенатор-республіканець Джефф Флейк заявив, що США не знайшли доказів “акустичних атак” на дипломатів американського посольства в Гавані.

Про це він сказав Associated Press.

“Флейк, член Комітету з питань зовнішніх зв'язків Сенату, у п'ятницю, 5 січня, зустрівся з кубинськими високопосадовцями, включаючи міністра закордонних справ Бруно Родрігеса та чиновників міністерства внутрішніх справ, які повідомили сенатору, що працівники ФБР після чотирьох поїздок на Кубу не знайшли жодних доказів “акустичних атак” на дипломатів”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після цього Флейк відвідав таємну зустріч із американськими чиновниками, після якої, за його словами, не мав жодних підстав сумніватися в заявах кубинських політиків. “Немає доказів того, що хтось навмисно намагався завдати комусь шкоди. Ніхто не говорить, що з цими людьми нічого не сталося, але немає жодних доказів того, що це була чиясь навмисна атака – кубинців або когось іншого”, - сказав сенатор.

Читайте також: Акустична атака на дипломатів: США припускають використання технології СРСР

Раніше повідомлялося, що крім 22 американських дипломатів, які постраждали від шкідливих для здоров'я акустичних атак у Гавані, стали з'являтися відомості про ураження інших громадян США, у тому числі туристів, агента ФБР та лікаря при американському посольстві.

Як повідомляв Укрінформ, протягом кількох місяців понад два десятки співробітників посольства США в Гавані постраждали від впливу невідомого характеру. За попередньою інформацією, це могли бути генератори спеціальних звукових хвиль нечутливого діапазону. Зокрема, у дипломатів були виявлені симптоми, починаючи від втрати слуху та нудоти до головного болю й проблем з утриманням рівноваги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-