Нові подробиці акустичних атак на Кубі: постраждали не лише дипломати США

Нові подробиці акустичних атак на Кубі: постраждали не лише дипломати США

Укрінформ
Крім 22 американських дипломатів, які постраждали від шкідливих для здоров'я акустичних атак в Гавані, стали з'являтися відомості про ураження інших громадян США, у тому числі туристів, агента ФБР та лікаря при американському посольстві.

Про це повідомило в четвер американське інформагентство The Associated Press.

"Це було настільки явним, і сталося так швидко, що я більше ні на чому не міг зосереджуватися, і це насправді налякало мене", - цитує агентство 37-річного фінансиста Кріса Аллена, який мав ряд небезпечних симптомів, у томі числі оніміння кінцівок.

Він відвідував Гавану в якості туриста й зупинився в тому ж готелі, де були розселені американські дипломати. Його історія хвороби, а також надані Алленом копії електронних листів з Гавани свідчать про раптове захворювання за незрозумілих обставин. Він витратив тисячі доларів на медичні обстеження, однак симптоми не зникали.

Читайте також: Трамп: Уряд Куби несе відповідальність за "акустичні атаки" на дипломатів США

Слідчі продовжують роботу над встановленням зброї, яка могла генерувати шкідливі акустичні хвилі, а також, хто ще міг постраждати від атаки, пише видання.

При цьому також стало відомо про те, що від "звукових атак" постраждав агент ФБР, який перебував на Кубі у відрядженні. Інцидент стався раніше цього року, після якого він також звернувся за медичною допомогою.

Крім того, повідомляється, що наслідки невідомого акустичного впливу відчув на собі також лікар американського посольства, який був відправлений до Гавани для лікування співробітником дипустанови.

Джерела розповіли про це на умовах анонімності, оскільки розслідування ФБР триває.

Як повідомляв Укрінформ, протягом кількох місяці понад два десятки співробітників посольства США в Гавані постраждали від впливу невідомого характеру. За попередньою інформацією, це могли бути генератори спеціальних звукових хвиль нечутливого діапазону. Зокрема, у дипломатів були виявлені симптоми, починаючи від втрати слуху та нудоти до головного болю й проблем з утриманням рівноваги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-