ЗМІ: В Ємені повстанці-хусити збили два літаки арабської коаліції

ЗМІ: В Ємені повстанці-хусити збили два літаки арабської коаліції

Укрінформ
В Ємені повстанці протягом доби збили два військових літаки коаліції, очолюваної Саудівською Аравією.

Про це повідомило іранське урядове інформаційне агентство IRNA з посиланням на інформацію від хуситів.

"Ракетою "земля-повітря" в небі над Саною був збитий винищувач F-15. Напередодні ввечері в районі міста Китаф, на північно-заході країни, хуситам вдалося збити саудівський винищувачів Tornado", - стверджують в IRNA.

Читайте також: Саудівська Аравія перехопила балістичну ракету на кордоні з Єменом - ЗМІ

Нагадаємо: конфлікт у Ємені триває з вересня 2014 року - країна поділена між шиїтськими повстанцями-хуситами, яких підтримує Іран, адміністрацією президента Абд-Раббу Мансура Хаді, яка базується в місті Адені і яку підтримує коаліція на чолі з Саудівською Аравією, та терористичним угрупованням "Аль-Каїда на Аравійському півострові ". Протистояння між повстанцями і арабської коаліцією загострилося після того, як 4 грудня під час боїв з хуситами в Сані загинув колишній президент Ємену Алі Абдалла Салех.

Читайте також: У Ємені внаслідок авіаудару загинули 15 людей

За підрахунками ООН, з березня 2015 року загинули більше 5100 мирних жителів, ще 8700 цивільних осіб отримали різні поранення. Через складну гуманітарну ситуацію в країні спалахнула епідемія холери. Крім того, у багатьох регіонах спостерігається гостра нестача води та продуктів харчування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-